Запуск супутника Phisat-2 відкриває нову еру супутникових досліджень завдяки AI-технологіям

Phisat-2 (Φsat2), кубсат формату 6U, створений для демонстрації революційних можливостей штучного інтелекту (AI) в космосі для спостережень за Землею, успішно запущений з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії, США.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: gim-international.com

Деталі:

Ракета SpaceX Falcon 9 доставила Phisat-2 на орбіту в рамках місії Transporter-11, що стало важливою віхою для компанії Open Cosmos.

Phisat-2 — це кубсат, що складається з шести модульних блоків розміром приблизно 10 см³ кожен. Оснащений мультиспектральною камерою та потужним бортовим комп'ютером, він здатен запускати AI-додатки через спеціально розроблену платформу NanoSat MO Framework (NMF). NMF дозволяє дистанційно встановлювати, оновлювати та керувати цими додатками зі Землі.

Революційні можливості AI Штучний інтелект (AI) уже довів свою ефективність у допомозі вченим, політикам та операторам у обробці величезних обсягів супутникових даних. Однак традиційно такий аналіз здійснювався на Землі після отримання даних з космосу. Місія Phisat-2 змінює цю парадигму, дозволяючи здійснювати обробку та аналіз даних безпосередньо на орбіті в режимі реального часу. Супутник передає на Землю лише найважливішу інформацію, що значно підвищує ефективність передачі даних і пришвидшує процес ухвалення рішень.

Геопросторові AI-додатки Phisat-2 має кілька AI-додатків, які будуть корисними для геопросторових спеціалістів. Один з таких додатків — Sat2Map, розроблений CGI. Він використовує супутникові зображення в режимі реального часу для створення карт районів, постраждалих від стихійних лих, що забезпечує важливі дані для команд рятувальників під час повеней, землетрусів та інших надзвичайних ситуацій. Ще один важливий додаток — Cloud Detection від KP Labs, який ідентифікує та класифікує хмари в режимі реального часу, допомагаючи оптимізувати якість і точність супутникових зображень.

Крім того, додаток Vessel Detection, розроблений CEiiA, забезпечує моніторинг суден у режимі реального часу, використовуючи мультиспектральні зображення супутника, що цінно для прибережних досліджень і спостережень. Також супутник оснащений технологією Deep Image Compression від GEO-K, яка стискає високоякісні зображення на борту, що дозволяє прискорити і покращити передачу даних на Землю. Завдяки цьому Phisat-2 стане критично важливим для рятувальних операцій, морського моніторингу, захисту довкілля та інших сфер.

Доступ до космічних даних З моменту заснування в 2015 році, компанія Open Cosmos виросла в лідера космічних технологій, відомого своїми інноваційними рішеннями, які знижують бар'єри для доступу до космосу. Цей запуск є свідченням відданості компанії зробити космічні дані доступними і корисними. Надаючи повне управління місіями, Open Cosmos допомагає організаціям, таким як Європейське космічне агентство (ESA), та компаніям по всьому світу ефективно вирішувати глобальні виклики.

Довідково:

Запуск Phisat-2 змінює правила гри для спостережень за Землею. Завдяки своїм просунутим AI-додаткам та можливостям обробки даних у реальному часі, Phisat-2 надасть неоціненну інформацію для реагування на стихійні лиха, морського моніторингу та захисту довкілля," — зазначив Джейкоб Буллард, менеджер місії в Open Cosmos.


  • #супутник
  • #АI
  • #технології
2024-09-09 10:20:49