Європейське космічне агентство дає зелене світло місії NanoMagSat

Європейське космічне агентство (ESA) схвалило розробку сузір'я NanoMagSat, що знаменує собою значний крок уперед у використанні малих супутників для наукових місій.

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

NanoMagSat - це флагманська місія, яку очолює Open Cosmos у співпраці з IPGP (Університет Паризького міста, Інститут фізики Землі Парижа, CNRS) і CEA-Léti. Її мета - революціонізувати наше розуміння магнітного поля Землі та іоносферного середовища.

Місія NanoMagSat стане продовженням успішної місії ESA Earth Explorer Swarm і використовуватиме групу з трьох супутників 16U, оснащених найсучаснішими інструментами для моніторингу магнітних полів та іоносферних явищ.

NanoMagSat приєднується до програми ESA Scout, яка спрямована на реалізацію наукових місій з використанням малих супутників з бюджетом до 35 мільйонів євро.

Рішення продовжити роботу з NanoMagSat було прийнято після успішного завершення етапу зниження ризиків, який включав розробку 3-метрової стріли, що розгортається, і супутникової платформи з винятковою магнітною чистотою, що є ключовим фактором для забезпечення найвищої точності магнітних вимірювань.

Довідково:

Готьє Юло, головний дослідник місії та голова команди IPGP NanoMagSat:

"Ми та міжнародна наукова спільнота надзвичайно раді, що ESA визнає цінність NanoMagSat як нової скаутської місії для покращення нашого зростаючого, але все ще обмеженого розуміння магнітного поля Землі та іоносферного середовища"


  • #наука
  • #супутники
  • #місія
2024-03-06 10:57:11