EuroGeographics вдосконалює Copernicus Services за допомогою геопросторових даних

EuroGeographics звертає увагу на незамінну роль офіційних національних геопросторових даних у вдосконаленні служб Copernicus, зокрема в моніторингу землі та управлінні надзвичайними ситуаціями.

Джерело: gim-international.com

Деталі:

Це свідчить про зміцнення партнерства між постачальниками офіційних геопросторових даних і Європейським агентством з навколишнього середовища (EEA).

Завдяки співпраці між Європейською агенцією з довкілля (EEA) та EuroGeoustics, що представляє національні картографічні, кадастрові та земельні органи Європи, доступ до авторитетної геопросторової інформації став значно простішим. Це стало можливим завдяки рамковій угоді, яка полегшує процес ліцензування даних.

Ця стратегічна ініціатива спрямована на розширення бази даних CORDA (Copernicus Reference Data Access) за допомогою ширшого спектру наборів даних. Це, в свою чергу, допоможе покращити доступ до надійних та точних даних, необхідних для роботи Copernicus Services.

Приклади використання геопросторових даних

EuroGeographics нещодавно оприлюднив серію прикладів, які демонструють, як офіційна геопросторова інформація використовується в Албанії, Іспанії, Німеччині та Ісландії.

Ці приклади показують, як дані використовуються для:

  • Оцінки ризику повеней та ерозії ґрунту
  • Пом'якшення наслідків екстремальних погодних явищ
  • Моніторингу ґрунтового покриву та землекористування

  • #картографія
  • #геопросторовідані
  • #корпоративнийГІС
2024-03-12 12:25:04