Cargill інвестує в 3D-друк рослинного бекону

Найбільша сімейна агрокомпанія світу Cargill вкладає кошти в нові технології для розробки альтернатив рослинного м'яса.

Цього разу Cargill інвестує в іспанський стартап Cocuus, який розробив технологію 3D-друку рослинного бекону.

Джерело: uazmi.org

Деталі:

Загальний обсяг інвестиційного раунду склав $2,5 млн. Сума, яку Cargill вклав у Cocuus, не розголошується.

Нові інвестиції будуть спрямовані на нарощування виробництва рослинного бекону, надрукованого на 3D-принтері. Cocuus також планує дослідити можливості 3D-друку тунця та креветок.

На заводі Cocuus на півночі Іспанії цього року планують виготовити до 1000 тонн рослинного бекону, надрукованого на 3D-принтері.

Продукт з'явився на ринку під брендом Foody's у жовтні 2023 року.

З точки зору Cargill, інвестиція в Cocuus є частиною її глобальної стратегії, спрямованої на задоволення потреб споживачів у поживних та екологічно чистих харчових продуктах. Cargill вже інвестував в інші інноваційні способи виробництва їжі, наприклад, у вирощування тваринного жиру в лабораторії, створення екстравагантного шоколаду, переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м'яса.

Довідково:

У Cargill вважають, що технологія Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт. За умови масштабування, рослинний бекон може стати корисною, доступною та масовою їжею.


  • #технологія
  • #3D
  • #друк
2024-03-15 11:49:01