Відкриття «загубленої долини міст» в Амазонії змінює уявлення про стародавні цивілізації

Археологи виявили серію загублених міст у тропічних лісах Амазонії, які існували близько 2,000 років тому та були домівкою для щонайменше 10,000 людей.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: Taylor Mcmahon

Деталі:

Це відкриття, зроблене в Еквадорській Амазонії неподалік Анд, стало можливим завдяки передовій технології LIDAR, яка виявила складну мережу поселень, з'єднаних розвиненими дорогами.

Ці стародавні міста, населені народом Упано з 500 року до н.е. до 600 року н.е., складалися з понад 6,000 земляних курганів, оточених сільськогосподарськими полями та складними дренажними системами. Найширші дороги досягали 10 метрів у ширину і простягалися на 20 кілометрів, пов'язуючи між собою різні поселення, що створювало так звану «загублену долину міст». Розмір і організація цих поселень свідчать про наявність високорозвиненого суспільства, що спростовує попередні уявлення про рівень складності стародавніх культур Амазонії.

Довідково:

Це відкриття перевертає наші уявлення про доєвропейські цивілізації в Амазонії, показуючи, що регіон був заселений передовими й густонаселеними суспільствами задовго до контакту з європейцями.


  • #археологія
  • #Амазонка
  • #карта
2024-08-27 10:54:51