Для створення 3D моделі корабля XVI століття залишки відсканували лазером

У графстві Кент на південному сході Англії, де раніше жили гієни, мамонти і носороги, в кар'єрі в шарі відкладень були виявлені залишки рідкісного корабля XVI століття, побудованого за правління королеви Єлизавети I.

Візіком, API Visicom, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Апостроф.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

З корпусу корабля було вилучено понад 100 колод із черешкового дуба, а дендрохронологічний аналіз визначив, що вік дерева датується між 1558 та 1580 роками.

Ці дані визначають корабель у перехідний період у кораблебудуванні Північної Європи, коли плавзасоби перейшли від традиційної конструкції з клінкеру, як на кораблях вікінгів, до кораблів з каркасом, де спочатку будується внутрішній каркас, а потім до шпангоутів додається обшивка врівень для створення гладкої зовнішньої оболонки.

Даний метод аналогічний тому, що використовувався на "Мері Роуз", побудованій між 1509 та 1511 роками, та кораблях, які досліджували атлантичне узбережжя Нового Світу.

Кам'яний кар'єр на мисі Дандженесс наразі знаходиться за 300 метрів від берега, але коли корабель був побудований, це місце, ймовірно, знаходилося на береговій лінії.

Дане відкриття може пролити нове світло не лише на суднобудування та торгівлю єлизаветинської доби, а й на природну історію та комерційний розвиток узбережжя Кента.

Для створення докладної 3D моделі корабель був відсканований лазером, яку можна вивчити, не піддаючи корабель впливу ззовні.

Як тільки дослідження та документування буде завершено, його перепоховають у тому ж шарі відкладень, де його і було знайдено, тому колоди будуть збережені такими, якими вони були протягом майже п'яти століть.

2023-01-02 10:47:50