У Східниці відкриється Парк 3D голограм дерев'яних церков

У Східниці відкриється унікальний Парк 3D голограм дерев'яних церков Дрогобиччини XVII-XVIII ст.

Візіком,  maps API, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на galinfo.com.ua.

З 1 по 10 жовтня на території СПА-готелю «RESPECT» у курортному містечку Східниця відкриється перший в Європі Парк мультимедійних 3D голограм, присвячений унікальній дерев’яній сакральній архітектурі Дрогобиччини.

Проєкт реалізується готелем за підтримки Українського культурного фонду і має на меті популяризувати та зберегти дерев’яні храми регіону через створення цікавого туристичного об’єкта.

За допомогою новітніх 3D-технологій в Парку голограм буде відтворено 10 найдавніших дерев’яних церков Дрогобиччини, збудованих у XVII-XVIII століттях. Відвідувачі зможуть побачити реалістичні віртуальні моделі храмів, детально розгледіти їхні архітектурні особливості.

Серед об’єктів, представлених у Парку: церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Попелях, Преображення Господнього у Підбужі, Собору Пресвятої Богородиці у Сельцях, Благовіщення Пресвятої Богородиці у Новошицях, Свято-Іллінська церква у Лішні, Царя Христа у Вороблевичах, Святого Євстахія у Летній, Успіння Пресвятої Богородиці у Меденичах, Воздвиження Чесного Хреста та церква Святого Юра у Дрогобичі.

Кожна з цих церков має багату історію та унікальні архітектурні і мистецькі особливості. Більшість з них збудовані у XVII-XVIII століттях і зберегли автентичний вигляд дотепер. Деякі храми відомі цінними іконостасами та розписами роботи відомих майстрів.

Мультимедійні 3D моделі доповнені інформаційними стендами з коротким описом кожної церкви, фотографіями та QR-кодами. Відсканувавши код, відвідувачі зможуть перейти на спеціально створений веб-сайт та дізнатися більше цікавих фактів про обраний об’єкт.

Створення Парку 3D голограм має важливе значення для популяризації та збереження унікальної дерев’яної сакральної архітектури Дрогобиччини. По-перше, він продемонструє релігійним громадам історичну цінність їхніх храмів та стимулюватиме обережніше ставлення до перебудов. По-друге, стане чудовою туристичною атракцією Східниці, збагатить культурне життя курорту. По-третє, сприятиме популяризації краєзнавства та культурній взаємодії в регіоні.

2023-09-15 14:38:22