З'явився 3D-аеротур “Північна Салтівка. Констатація”

“Північна Салтівка. Констатація”. Так називається 3D-аеротур, який представили його автори у Харківському медіахабі.

Військові та волонтери у вигляді 3D-карти констатували руйнування, які завдали росіяни найбільшому спальному району в Україні.

Візіком, API Visicom, 3d, Салтівка,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 2day.kh.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Квадрокоптер з камерою на висоті 500 метрів пролітає над Північною Салтівкою. Червоними точками на панорамі позначені будинки, які були понівечені або знищені російськими бомбами, ракетами, снарядами. Кожна точка — конкретна адреса, скажімо, Метробудівників, 8. Сюди влучила авіабомба, повністю розтрощивши висотку. Всього таких точок-адрес більше сорока. По кожній можна не просто побачити конкретний дім, але детально розгледіти пошкодження кожної квартири з деталізацією 5 см по вертикалі та 10 см по горизонталі.

Створення такої карти стало можливо завдяки удосконаленню місцевими технарями відомої технології аерозйомки, розповідає Василь Білоус, криміналіст, зараз військовий, який “літає” над Харковом за допомогою дронів. За його словами, під час прольоту безпілотник лазером сканує об’єкт, а вже на землі інформація обробляється на комп’ютері та з’являється 3D-зображення.

За допомогою дронів пілоти проникають у важкодоступні місця, де є небезпека обвалів конструкцій, міни або снаряди, які не розірвалися.

Безпілотники майже з самого початку війни використовують військові для виявлення та знищення позицій та техніки противника, правоохоронці для фіксації злочинів російських військових, експерти для встановлення збитків, спричинених агресією. Харківські військові та волонтери вирішили зробити 3D-тур Північною Салтівкою для того, щоб скласти повну картину того, що накоїли росіяни у місті-мільйоннику, та показати її світові.

Цей 3D-тур — наш медійний продукт для привернення уваги світової спільноти, щоб вони мали доступ і дистанційно могли побачити проблему і, можливо, це виклало б у них потяг допомагати Україні всебічно як можна: дипломатично, фінансово, матеріально, — каже Василь Білоус.

2022-12-26 12:34:08