Новий формат: 3D-ілюстрації + елементи доповненої реальності

Унікальну для України книжку формату поп-ап «Палаци і фортеці України» презентує 15 жовтня о 16:00 авторка видання Надія Величко на Фестивалі української дитячої і підліткової книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» у Києві (Музей книги і друкарства, вулиця Лаврська, 9, корпус 9-10, територія Києво-Печерської лаври).

Візіком,  maps API, 3D, AR,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на День.

Книжка готується до виходу у видавництві «АССА» (Харків), присвячене 30-річчю незалежності України і має стати початком серії «Ожила спадщина», де книжки за допомогою тривимірних конструкцій з паперу розповідатимуть про видатні пам’ятки України. Книжка має український та англійський текст, може бути наочним освітнім матеріалом або подарунком чи сувеніром на згадку про Україну. 50% прибутку від видання буде спрямована у БФ «Спадщина.UA» на відновлення занедбаних історичних пам’яток.

Надія Величко займається форматом поп-ап як науковець, має власну колекцію поп-ап книжок, а тепер реалізувала давню мрію — створити книгу у цьому форматі з великим тиражем і високої технічної складності. Видання вже посіло III місце у фестивальному конкурсі «Книжка майбутнього» у номінації «Експеримент у папері» на IV Міжнародному книжковому фестивалі Book Space у Дніпрі й було презентоване на «Форумі видавців» у Львові. Також у виданні буде реалізовано «ноу-хау»: паперові 3D-ілюстрації будуть поєднуватися з елементами доповненої реальності (AR), які розробляє компанія AEstAR, що спеціалізується в цій сфері. Сама авторка каже, що поєднання «поп-ап» і доповненої реальності вона за своє професійне життя ще не бачила.

Будемо першими, — говорить Надія Величко.

На відміну від дитячих «книжок-панорамок» видання формату поп-ап має більш складні й видовищні елементи, що формуються, коли читач перегортає сторінку. Авторка проєкту і дизайнерка книжки Надія Величко займається цим форматом професійно — вивчає «паперовий інжинірінг» і викладає студентам у Харківській державній академії дизайну і мистецтв.

Читайте також:

2021-10-12 15:06:06