В Україні створять цифрову платформу з 3D моделями культурних пам'яток

У Львові відбувся форум "Музей української перемоги" у межах виставки цифрової спадщини, де обговорили збереження культурного та історичного надбання України.

Візіком, API Visicom, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ukrinform.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Спільно з партнерами ми працюємо над створенням платформи, на якій розмістимо 3D та скановані моделі вітчизняних об’єктів культурної спадщини. Окрім цього, плануємо реалізувати національному платформу культурної спадщини нерухомих пам’яток України, - сказала заступниця очільника МКІП Анастасія Бондар.

Вона підкреслила, що оцифрування пам'яток необхідне для майбутньої відбудови та відновлення України. За її словами, наразі від ворожих обстрілів постраждали майже 600 об'єктів нерухомої культурної спадщини.

Заразом директор Італійського інституту культури Едуардо Крізафулі наголосив, що Європейський Союз надасть необхідну допомогу українській спадщині.

Ворог намагається стерти вашу ідентичність, саме тому весь світ об’єднується навколо України, аби допомогти зберегти вашу культуру спадщину. Європейський Союз готовий допомагати Україні на всіх фронтах її нелегкої боротьби, - наголосив він.

2022-12-07 16:30:09