Іспанія допоможе прокурорам України робити 3D-сканування

Іспанська експертна місія допомагатиме прокурорам України робити 3D-скануванняя зруйновних внаслідок російської агресії об’єктів інфраструктури.

Візіком, API Visicom, 3D,

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора, інформуючи про результати зустрічі очільника відомства Андрія Костіна з послом Королівства Іспанії в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу та представниками Національної поліції і Цивільної гвардії Королівства Іспанія, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Зараз у нас є чудова нагода для співпраці, і ми сподіваємося на плідну роботу експертної місії та допомогу українським прокурорам з 3D-скануванням зруйновних об’єктів критичної інфраструктури, зокрема в Києві та Київській області, – зазначив генпрокурор.

Нагадується, що Іспанія – серед країн, які на початку березня 2022 р. подали звернення до Міжнародного кримінального суду через вторгнення РФ в Україну. 30 вересня 2022 р. Іспанія офіційно приєдналася до позову України до Росії, який розглядається Міжнародним судом ООН і стосується порушень Росією Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Також у березні 2022 р. прокуратура Іспанії розпочала розслідування в межах універсальної юрисдикції як за злочин агресії з боку Російської Федерації, так і за серйозні порушення міжнародного гуманітарного права. Наразі іспанська сторона забезпечує отримання та збір інформації та доказів, - поінформували в ОГПУ.

2022-12-06 13:53:30