Українські експерти використовують 3D-сканування для розслідування воєнних злочинів росії

Українські експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз спільно з голландськими експертами Міжнародного кримінального суду використовують 3D-сканування для розслідування воєнних злочинів, скоєних росією в Україні.

Джерело: ua-news.in.ua

Деталі:

Ця технологія дозволяє створювати об’ємні, реалістичні моделі зруйнованих російськими військами будинків, шкіл, садочків та інших об’єктів. Це допомагає експертам точно визначити місця обстрілів, вибухів, пожеж і масштаби руйнувань.

Лише у Київській області після деокупації експерти відсканували понад півтисячі об’єктів.

За словами директора КНДІСЕ Олександра Рувіна, 3D-сканування є важливим інструментом для ефективного дослідження кримінальних справ та воєнних подій. Воно дозволяє візуалізувати та реконструювати події у тривимірному форматі, що робить доказову базу більш переконливою.

Іноземні партнери високо оцінюють професіоналізм українських експертів. Вони відзначають їх досвід роботи в умовах повномасштабної війни, ефективність та оперативність у вирішенні нагальних завдань, співпрацю та координацію дій.

Довідково:

Українська сторона висловлює вдячність іноземним партнерам за підтримку та співпрацю. Мета спільної роботи – забезпечення надійної доказової бази для притягнення винних за вчинені в Україні злочини до відповідальності.


  • #3D
  • #сканування
2023-11-13 16:07:09