Масований ракетний обстріл 23 листопада картографували

Ракетний терор Росії триває. 23 листопада, коли Європарламент визнав РФ державою-спонсором тероризму, Росія завдала по Україні чергового масованого ракетного удару. ТЕКСТИ відобразили у графіці, куди поцілили російські окупанти.

Візіком, API Visicom, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на texty.org.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

23 листопада російські війська випустили по інфраструктурних об'єктах у різних містах Україні близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». З них сили ППО збили 51 ракету і п'ять ударних БПЛА "Ланцет".

Як повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, через російську масовану атаку постраждало 65 людей, пошкоджено 36 об’єктів. "Внаслідок масованих обстрілів загинуло 10 осіб, травмовано 55 людей. Пошкоджено 36 об’єктів. Серед них – об’єкти енергетики, приватні житлові будинки, багатоквартирні житлові будинки", – зазначив він.

За інформацією "Укренерго", станом на 24 листопада в енергетиці зберігається критична, але контрольована ситуація, тривають роботи з перепідключення електропідстанцій в усіх областях України.

Як повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко, у регіонах вдалося розгорнути 4 000 "пунктів незламності". Це спеціально облаштовані місця, де можна підзарядити телефони, зігрітися, випити теплих напоїв.

Та незламність зараз демонструє вся Україна, яка стійко переносить наслідки російського терору. У суспільстві є розуміння, що програючи на полі бою, за допомогою ракетного терору Росія намагається схилити Україну до переговорів.

Після масованої атаки 23 листопада з боку Росії посипалися погрози. Сьогодні прессекретар диктатора Путіна Дмітрій Пєсков збрехав заявив, що РФ не б’є по соціальних об'єктах, але водночас "страждання місцевого населення може припинити керівництво України, виконавши вимоги Кремля".

Посібник Путіна самопроголошений президент Білорусі Лукашенко в унісон виступив з низкою погроз і заяв про негайну потребу переговорів між Україною та Росією.

Утім, усі спроби залякати Україну шляхом терору наражають на згуртованість і стійкість українського суспільства. "Краще без світла, але без вас", – такою є колективна відповідь українців.

2022-11-25 11:58:32