Місто Віндзор оновлює план археологічного управління, але корінні жителі стурбовані

Місто Віндзор оновлює свій план археологічного управління після консультацій з понад дюжиною корінних громад.

План включає перелік об'єктів потенційного значення, але представники Caldwell First Nation стверджують, що деякі важливі для їхньої культури та історії місця все ще не включені.

Візіком,  maps API, карта,

Джерело: cbc.ca

Деталі:

Невизнані місця

Наталя Гаррод, консультант з планування, найнята Caldwell First Nation, свідчила перед міським комітетом з розвитку та спадщини, що в місті є місця, які не визнані в жодному офіційному документі. Ці місця використовувалися членами Caldwell First Nation для "традиційних обрядів збору врожаю, стародавніх курганів, торгових пунктів, місць народження, будинків корінних рабів, обрядових місць та багато іншого".

Гаррод стверджує, що землі навколо місцевих водних шляхів, які мають високий археологічний потенціал, особливо недоотримують уваги.

"Місця розглядаються ізольовано одне від одного", - сказала вона.

Відсутність на набережній

Гаррод також стурбована тим, що ділянки вздовж набережної біля запропонованого Національного міського парку Оджибвей виключені з плану.

"Відомо, що перші нації подорожували водними шляхами, і потенційні археологічні об'єкти простягаються по всій береговій лінії, а не лише на певних ділянках", - сказала вона.

Витрати на дослідження

Зак Хамм, археолог і менеджер з питань навколишнього середовища та консультацій Caldwell First Nation, зазначив, що важливість деяких місць стала очевидною лише за останні два роки, і в майбутньому їх може бути більше.

Однак дослідження цих місць може бути дорогим. Поточні консультації коштують дорого, а ресурси Caldwell First Nation обмежені.

Для інтерпретації сканування наземних радарів потрібні дуже спеціалізовані професіонал", - сказав Хамм. Це також вимагає дуже спеціалізованої техніки.

Наступні кроки

Член комітету Фред Френсіс запропонував міській адміністрації зустрітися з представниками Caldwell First Nation та надати звіт, перш ніж план буде переданий на розгляд міської ради цього літа. Міський менеджер з політики планування Майкл Кук погодився з цією пропозицією, але попередив, що деяка інформація про обговорювані з Caldwell First Nation території не буде розкрита в додатковому звіті.

План як живий документ

Голова комітету Джим Моррісон наголосив, що План археологічного управління - це "живий документ".

Це не кінець консультацій, - сказав він. "Через два роки консультації все ще не закінчаться.

Довідково:

Важливість для Caldwell First Nation

Цей план має велике значення для Caldwell First Nation, адже вони прагнуть зберегти свою культуру та історію для майбутніх поколінь. Важливо, щоб їхні голоси були почуті та щоб їхні занепокоєння були враховані в процесі планування.


  • #Канада
  • #індіанці
  • #карта
2024-06-11 11:01:43