Протести проти туристів: чому європейці невдоволені масовим туризмом

Масовий туризм викликає обурення серед жителів Європи, що призвело до протестів у багатьох містах. The Times проаналізувала причини цього явища.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: glavcom.ua

Деталі:

Жителі європейських міст негативно реагують на надмірний туризм. Туристи з Америки, Китаю, Індії та Бразилії заполонили Європу: минулого року континент відвідали 709 млн іноземців, що на 22% більше, ніж десять років тому. Майорка, наприклад, очікує 20 млн туристів цього року, що в 22 рази перевищує населення острова.

Венеція ввела плату за вхід у пікові дні, а Амстердам планує повністю заборонити надмірний туризм до 2035 року. Подібні обмеження діють у багатьох містах Іспанії, Греції та Португалії.

Причиною такого напливу туристів стали дешеві авіаперельоти, сервіси оренди житла, такі як Airbnb, і вплив соціальних мереж. Молоді європейці особливо незадоволені перетворенням їхніх міст на туристичні атракції.

Гучні протести проти туризму відображають розчарування зростанням вартості життя і житла. Групи активістів на Майорці та Канарських островах закликають до зменшення кількості туристів, оскільки багатство від туризму розподіляється нерівномірно і не приносить користі місцевим жителям.

Довідково:

Згідно зі звітом Європейської туристичної комісії, туристи витратять рекордні 800 млрд євро у 2024 році, що на 37% більше, ніж до пандемії.


  • #Європа
  • #туризм
  • #маршрути
2024-07-26 13:08:04