Відкриття давньоримської хірургії: археологи дослідили інструменти за допомогою технологій SHArD 3D

Археологи з Ексетерського університету використали сучасні технології, щоб вивчити давньоримські хірургічні інструменти.

Співробітники лабораторії SHArD 3D відсканували шість інструментів за допомогою комп’ютерного томографа. До набору входили дві голки, бронзова ручка скальпеля, ложка та два хірургічні зонди.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: newsyou.info

Деталі:

За допомогою сканування було створено детальні 3D-моделі інструментів з роздільною здатністю 0,05 мм, що дозволило вченим розглянути вихідний матеріал під корродованими поверхневими шарами. Знайдені інструменти було виявлено у Волбрук-Рівер (Лондон, Великобританія) 125 років тому, і вони зберігаються у DEMHT.

Довідково:

Професор Ребекка Флеммінг зазначила, що завдяки новим технологіям вчені можуть досліджувати артефакти новими способами. Наприклад, аналіз бронзової ручки скальпеля показав наявність спеціального гнізда для швидкої заміни залізного леза. Давньоримські хірурги використовували скальпелі для кровопускання та видалення вушної сірки, а ложка призначалася для змішування ліків. Голками хірурги накладали шви.


  • #Рим
  • #археологія
  • #3D
2024-07-26 12:38:33