Унікальну плетену мапу України cтворили майстрині

Унікальну плетену мапу України створювали декілька десятків майстринь, а мета такого проєкту не лише продемонструвати цілісність кордонів, а й отримати гроші за неї, щоби віддати на благочинність.

Візіком,  maps API, мапа,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 5.ua.

За місяць 24 майстрині створили плетену мапу України. До того ж чималу, адже її розміри 130 на 90 сантиметрів. Роботу розпочали у серпні цього року, а ідея виникла у власниці студії з в'язання Олени.

Коли багато розмов в новинах про Донецьк, про Луганськ, про Крим, що хочеться це все повернути нарешті. Знаєте, так ретельно зшити, зв'язати і ми вирішили кинути клич дівчатам, а давайте зв'яжемо нашу карту і зшиємо її так міцненько, щоби жодна область не відпала нікуди, – поділилася власниця студії з в'язання Олена Масенцова.

Тільки-но набралася група охочих, кожній надіслали ескіз, за яким і в'язалася та чи інша область України.

Спочатку я звернулася до дизайнерки, вона мені все це прорахувала в масштабі і розділила це все по областях. У нас вийшов один такий документ, в якому кожна область виглядала таким чином. Дівчата отримували кожна свою область і роздруковували її і потім, ну ви подивіться, це ж просто витвір мистецтва, – показала пані Олена.

Декілька областей символічно виплітали саме майстрині, які народилися там або й досі проживають.

2023-09-18 14:52:26