Українська влада планує новий маршрут перевезення товарів через Дунай

З метою збільшення експорту до довоєнного рівня, українська влада розробляє додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай.

Джерело:

Про це в інтерв'ю Bloomberg повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, ukrinform.ua.

Деталі:

"У наших планах на цей рік - зняття всіх штучних перешкод для експортерів і покращення внутрішньої логістики. Ми плануємо організувати контейнерні перевезення по верхньому Дунаю", - заявив він, підкресливши, що цей шлях через Румунію є "більш передбачуваним, ніж ситуація на польському кордоні".

За словами Кубракова, новий маршрут буде пролягати з українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та портів у Німеччині, розташованих на Дунаї. Він також зазначив, що, хоча багато експортерів надають перевагу транспортуванню через Чорне море, адже воно дешевше, обсяги перевезень через Дунай все ще становлять 1,2-1,8 млн тонн на місяць.

"Це не несе загрози польським фермерам, адже ми перевозимо не лише аграрну продукцію, а й автозапчастини для німецьких автовиробників, продукти переробки, які не спрямовуються до Польщі. Блокування кордону означає мільярдні втрати як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу", - підкреслив міністр.

Довідково:

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери-протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною та висипали збіжжя з вантажного вагона на колії.


  • #маршрут
  • #логістика
  • #Дунай
2024-02-21 10:58:53