На Житомирщині встановили стенд із доповненою реальністю — 3D візуалізацією замку

У Романові в урочищі Виспа встановили стенд із доповненою реальністю — 3D візуалізацією замку графа Юзефа Ілінського.

Візіком,  maps API, 3D

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив житомирський архітектор-дизайнер Максим Гордійчук, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна suspilne.media.

На встановленому інформаційному прозорому стенді відтворений маєток Ілінських так, щоб, дивлячись на нього, можна було візуально побачити цю пам'ятку архітектури на протилежному боці урочища. Також є опис самого маєтку та його мешканців з посиланням на статтю краєзнавця Олександра Кондратюка та GR-код, який безпосередньо веде на сторінку 3D-візуалізації палацу, — написав Максим Гордійчук.

Після встановлення інформаційного стенду учні місцевого ліцею №1 випробували його інтерактивні можливості.

Довідково:

  • Максим Гордійчук є автором ідеї 3D-візуалізації архітектурних пам'яток минулих часів. Відтворенням зруйнованих будівель, які мають історичну та культурну цінність, із застосуванням новітніх комп'ютерних технологій архітектор-дизайнер займається завдяки участі у грантовому проєкті "Віртуальна 3D-реставрація зруйнованих пам'яток Житомирщини та встановлення стендів з їх доповненою реальністю". Проєкт фінансується за гроші фонду NED (Національний Фонд Демократії, США) в рамках програми ГО "Агентство з розвитку приватної ініціативи" "Адвокати спадщини: підтримка та просування місцевих ініціативних груп молоді".
  • Загалом на Житомирщині завдяки проєкту встановили чотири стенди 3D-візуалізації. Це біля палацу Терещенків у Денишах, у парку Барона де Шодуара та на Замковій Горі у Житомирі.
2023-09-18 15:07:04